28-07-04

Vanhecke over het vreemdelingenprogramma van het Blok

"Vinden jullie ons soft? Illegalen moeten allemaal worden teruggestuurd. Ook mensen die over onze nationaliteit beschikken maar zich schuldig maken aan criminele feiten en bijgevolg bewijzen dat zij die nationaliteit niet waard zijn, moet die nationaliteit worden afgenomen. Ze moeten terug naar hun land van herkomst. Wie hier wettig verblijft, moét zich assimileren.

Voor een nationalist als ik is dat bruut gezegd: geef je eigenheid op en maak van je kinderen en kleinkinderen Vlamingen onder de Vlamingen. In die zin kan iemand met de naam Mohammed ook behoren tot het eigen volk. Zelf zou ik niet bereid zijn mijn cultuur op te geven. Ik hoop dat veel mensen fier zijn op hun eigenheid en dat zij, ondersteund door het gastland, een toekomst in hun land van herkomst opbouwen.

Die denkwijze onderscheidt ons van de rest van politiek Vlaanderen. Zover van het zeventigpuntenplan zijn we dus niet. De verplichting is weggevallen, maar ten gronde geloven we nog altijd niet in de smeltkroessamenleving."
 
De Standaard, 3 mei 2003, vet is van mij
M.a.w. het Blok hoopt dat de "vreemdelingen" uit eigen wil oprotten eens ze doorhebben dat ze hun eigenheid volledig moeten opgeven.
Wie de nationaliteit niet waard is, moet die worden afgenomen. Als je het geheel leest, slaat dat "waard zijn" niet enkel op crimineel zijn of niet.
Hij zegt het zelf: "Zover van het zeventigpuntenplan zijn we dus niet."

13:50 Gepost door tAfkaB | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.